}

Friday, 24 June 2016

Aisling Turns 2

Salam Ramadhan Kareem,

Beginilah kalau terlalu lama tidak update blog. Banyak perkara yang hendak diceritakan di dalam ini. Antaranya baru baru ini ulangtahun kedua anak saya Aisling Danielle. Jadi saya berfikir tahun ini saya ingin menempah kek Elmo untuk dia memandangkan dia terlalu suka dengan watak Elmo dari Sesame Street.

Dalam masa yang sama saya sangat teruja untuk menempah sugar cookies. Mungkin agaknya nasib tidak menyebelahi saya ketika itu. Tempahan tidak lagi diambil memandangkan tarikh kelahiran Aisling hampir dengan bulan puasa. Ramai pula yang menempah untuk meraikan hari bahagia sebelum tibanya bulan puasa.

Suami pula tidak mahu saya membazir. Jadi saya hanya menempah sahaja kek Elmo untuk diraikan bersama kawan kawan nursery Aisling nanti. Agak mencabar juga untuk mencari orang yang boleh membuat kek mengikut kehendak saya. Walaupun gambar kek itu saya hanya mencari di carian Google saja.

Maklum saja ini pertama kali saya menempah kek untuk anak. Jadi saya mahu yang terbaik untuk Aisling. Kebetulan kawan saya ada mengenali seseorang yang pandai membuat kek, saya terus bertanyakan tentang hasrat saya.

Kek itu seberat 1.5kg, didalamnya pula adalah rainbow cake dengan fresh cream yang membentuk watak Elmo. Harga sangat berbaloi dengan kek tersebut iaitu RM100 saja. Memang kena dengan bajet yang saya mahukan.

Saya sangat berbangga kerana dapat jugak mencari seseorang yang boleh merealisasikan impian saya.
Sesiapa yang teringin untuk menempah kek boleh tengok instagram beliau : fafamie



(Pic from Google)



Aisling's cake

Selain daripada menempah cake saya juga menyediakan party pack untuk kawan kawan Aisling. Party pack yang terdiri daripada snack, pensil warna dan buku untuk mewarna. Walaupun simple diharapkan kawan kawan dan parents happy dan enjoy. Memandangkan Aisling tidak lagi dihantar ke nursery buat sementara waktu jadi ini adalah masa terbaik untuk berkumpul beramai-ramai meraikan.


Party pack Aisling

No comments:

Post a Comment

Copyright © to Najiha Khairul.